***ONZE BLOGSPOT ONLINE ***

Onze gazet heeft er een moderne versie bijgekregen sinds een tijdje.En aangezien we meegaan met onzen tijd, kunt ge vanaf nu de capriolen en laatste info terugvinden op

http://la-marquise-morvan.blogspot.com

.

***appartementen***

op de website staat er bij iedere kamer - appartement - vermeld. Dit is eigenlijk niet correct uitgedrukt. Het zijn allemaal kamers met een eigen ingang ( buitendeur ) daarom dat de maker van onze site dit zo vermeldde Vaak wordt het verkeerd opgevat , dus hierbij deze verduidelijking. Er is geen keuken in de kamers aanwezig, wel slaapgelegenheid met badkamer en toilet en enkele ook met zithoek.

*** EMAIL BERICHTEN ***
en wat er allemaal fout kan lopen

Iedere e-mail wordt beantwoord. Soms loopt het wel eens fout, of slaat de bliksem in en is onze ordinateur naar de ... bliksem. Dus als U geen respons krijgt, probeer dan
via de telefoon op het nr : 0033(0)386.85.02.91.

***GPS DATA***

voor de GPS fanaten, hier de coordinaten N 47.05233° E 3.92780°
Om jullie al een kein beetje op weg te helpen, hebben we reeds een tweetal routes op de site geplaatst. Het zijn Garmin GPS bestanden. Bedoeling is dat er binnenkort ook jullie gereden routes bijkomen, mail ze ons dus door, eventueel met een beetje informatie. Zo kunnen we voor onze gasten na verloop van tijd een mooi pakket routes aanbieden waar jullie zelf ook aan meegewerkt hebben. Kijk alvast eens op volgende link. Het is nog verre van af, maar het geeft wel al een goed idee waar we naartoe willen.

***Bibliotheek***

Voor de leesfanaten onder jullie. Wij hebben, op aanvraag van Club du Morvan,een bibliotheek ingericht. Dus hoeft u niet zelf meer boeken mee te sleuren. Er zijn ook kinderboeken en anderstalige boeken zoals Franse en Engelstalige bij.

*** Wij zijn open***

La marquise is het ganse jaar open. Ook tijdens de kerstperiode bieden wij U een verblijf aan met aangepaste menu's,voor meer info mail ons. Velen onder U vragen ons ook waarom wij het ganse jaar door dezelfde prijzen hanteren. Wel tijdens de wintermaanden zitten wij met de stookkosten en ook vragen wij geen toeslag voor mensen die slechts één nacht reserveren. Wij geven ook een korting van 10% vanaf een verblijf van 7 nachten.

*** Eetzaal***

De eetzaal is eindelijk zo goed als af. Nu de grote ramen erin zitten, hebben de gasten een mooi uitzicht over het dal tijdens de maaltijd. Er is ook een houtkachel geplaatst, zodat we tijdens de koude winterdagen lekker warm hebben. Ook de garage is zo goed als klaar. Dat is zeker interressant voor de motards, die kunnen nu hun stalen ros droog en veilig op stal zetten.

*** Magny-Cours nog steeds op 70 kilometer van bij ons ***

Voor de motards is La Marquise dé uitvalsbasis bij uitstek om naar het race circuit te vertrekken, en terug te keren uiteraard.

*** Het grote interview met Radio 2 - Vragen staat Vrij ***


Op zondag 4 maart 2007 werden wij door Radio2 gebeld vanuit hartje Brussel. Het programma Vragen staat Vrij heeft daarin een item zitten waarin een interview met Belgen wordt gehouden die in het buitenland wonen. Op deze heuglijke dag werd onder de titel 'Frank en Veerle in Bourgogne' het interview op antenne gebracht. En het viel heel veel mee!
Voor degenen die het gemist zouden hebben, luister maar wat we vertelden.

*** eerste motards gearriveerd

Vrijdag, 9 maart arriveerden de eerste motards uit Belgiê. Doorweekt na 500 km regen. Gelukkig konden zij direct een hete douche nemen om te ontdooien voordat ze aan tafel schoven voor het avondmaal. De natte kledij werd in de droogkast

gestopt en de dag erna werden ze beloond met fantastisch weer. s'middags konden ze zelfs buiten op het terras eten.

*** nieuws ***

deze morgen(27 april)heeft het voor eerst in vier weken geregend !!!
en dat er dames zijn die na een fles witte wijn beginnen te hallucineren (in bed)


*** weetjes ***

Hier spreken ze allemaal frans, als ge dit niet doet, krijgt ge onder uw voeten...

*** Bezoek geregeld de site voor het laatste streeknieuws ***